Waar blijft GTA VI?

Een hele generatie game consoles is al weer gepasseerd maar tot nu toe is Rockstar nog niet naar buiten  gekomen met een nieuwe release. Als we ver terug in de tijd kijken was een nieuwe GTA release bijna een jaarlijkse gebeurtenis. De PS2 generatie had maar liefst 3 GTA releases, de PS3 generatie had er 2 maar de huidige PS4 en Xbox One generatie had er geen een. GTA V kwam uit in 2013 dat betekend dat we nu al 7 jaar wachten op een nieuwe release!  En zonder nog enige informatie of aankondiging lijkt het er op dat we nog wel even kunnen wachten op de volgende GTA.

Het ziet er naar uit dat Rockstar nog maar weinig variatie heeft tussen de titels die ze uitbrengen. Na de release van GTA V in de 2013 heeft Rockstar nog maar 1 game uitgebracht, dit was in 2018 het vervolg op de erg geliefde game Red Dead Redemption 1. Hier door lijkt het dus alsof de producent de kleinere titels zoals: Max Pain, Bully en Table Tennis heeft doen vergeten en zich nog alleen richt op de GTA en Red Dead Redemption serie.

Echter is Rockstar niet helemaal gestopt met het produceren van content. Ze komen nog regelmatig met nieuwe updates voor GTA Online maar hier lijkt het ook bij te blijven. GTA V blijft nog wel steeds records verbreken. Deze Februari was GTA V nog de 3e beste verkochte game in Noord-Amerika. De game is sinds zijn uitkomst bijna niet meer uit de top 10 best verkochte games maandelijks gekomen. Ondanks het doorlopend succes van de game met de nieuwe releases voor de online modus loopt de game kwalitatief wel achter op de nieuwste release van Rockstar. Hierdoor word het slechts een kwestie van tijd tot de nieuwe GTA VI uitkomt. Hoe of wanneer dit gebeurd is nog niks over bekend maar laten we hopen dat er niet weer een hele console generatie overheen gaat.

Wilt u Zoek spelletjes spelen? Kijkt u dan is op de website van Denda!