Sonic the Hedgehog opnieuw uitgevonden in een Minecraft minigame

Minecraft heeft bewezen één van de meest veelzijdige en zwaar gemodereerde spellen te zijn. Dat is ook wel logisch; het spel draait effectief om het creëren van je eigen entertainment. En wat is nou vermakelijker dan een spel binnenin een spel te maken? (Geef daar maar geen antwoord op.)

Je kent Sonic vast wel, het felblauwe stekelvarkentje met rode schoenen dat pijlsnel door alle levels heenschiet en samen met zijn vriendjes gouden ringen verzamelt. Zijn aartsvijand is Dr. Eggman.  FVDisco heeft nu een Sonic the Hedgehog minigame/mod gecreëerd binnenin Minecraft.

Je doel is om door levels te racen en de snelst mogelijk tijd te behalen. De traditionele Sonic trampolines zijn vervangen door TNT, lichtbakens helpen bij het vinden van de weg en de kleuren eveneens de texturen geven alles een echte Sonic uitstraling.

Het is natuurlijk niet precies hetzelfde als Sonic, maar het is best indrukwekkend voor iets wat gemaakt is in Minecraft. De twee spellen verschillen nogal wat van elkaar. Aangezien het bij Minecraft vooral gaat om het bouwen van 3D constructies met behulp van blokjes met een bepaalde structuur. Dat is nogal een verschil met de hectische wereld van Sonic.

De minigame is te downloaden via deze Minecraft creative community fansite.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *