Razer op minimaal $ 1 miljard gewaardeerd

Razer, een Californische onderneming, gespecialiseerd in hardware voor gamers is na een investering van Intel’s venture capital poot gewaardeerd op minimaal $ 1 miljard. Exacte informatie over de hoogte van de investering van Intel is niet vrijgegeven maar een vertrouwelijk memorandum over de investering is uitgelekt.

Razer is voornamelijk bekend onder gamers vanwege de specifiek voor gamers ontwikkelde tablets, computers en PC accessoires zoals de muizen en toetsenborden. Volgens informatie van Razer worden de 11 miljoen verkochte producten gebruikt door 7 miljoen gamers.

Daarnaast levert Razer ook software voor verschillende platforms die volgens eigen zeggen door 10 miljoen mensen gebruikt wordt.

De extra financiële armslag wordt door Razer gebruikt om zich nog meer te focussen op ontwerp en ontwikkeling van producten voor gamers. Op dit moment is Razer bezig met de ontwikkeling van de Nabu, een zogenaamde smartband (intelligente armband).

In het vierde kwartaal van 2014 is de lancering van de Nabu gepland. De Nabu is voorzien van een klein scherm (Oled 128*32) waarop in samenwerking met je telefoon(IOS en Android) binnenkomende gesprekken en chats direct zichtbaar zijn. De Razer zal volledig geïntegreerd worden met Wechat, het grootste chatprogramma van China. Daarnaast zijn er allerlei biometrische metingen mogelijk en kunnen gebruikers onderling razendsnel informatie (social media) uitwisselen. Razer verwacht dat de Nabu ervoor zal zorgen dat gebruikers van de Nabu die niet gamen worden verleid om wel te gaan gamen.