Ravenmark: Scourge of Estellion

Dit iPhone spel speelt zich af in de fantasiewereld Eclisse. Het is een fascinerende plek; de hele wereld lijkt een kruising tussen het Oude Rome en Middeleeuws Europa met wat steampunk elementen er doorheen gegooid. De speler voert het bevel over het leger van het Rijk van Estellion terwijl dat aangevallen wordt door een groep mystici. Ook wordt het leger van binnenuit bedreigd via de politiek. Het verhaal is eerst wat overweldigend, want je wordt onmiddelijk in het avontuur gedumpt zonder een echte uitleg.

Maar de mythologie van dit strategie spel wordt uitgebreid behandeld in de Codex, een encyclopedie die je vaak hoort te raadplegen. De Codex geeft veel inzicht over hoe de wereld, geschiedenis, partijen en belangrijke spelers in elkaar zitten. Je moet een beetje geduld hebben om dit alles door te lezen, maar het is het allemaal waard als je een grote fantasy fan bent.

Ravenmark begint met een simpele uitleg maar wordt na een paar levels al diep en gecompliceerd. Je commandeert een aantal militaire eenheden rond op slagvelden van verschillende groottes. Die eenheden zullen vijanden automatische aanvallen als ze eenmaal binnen bereik zijn gekomen.

Er bestaan verschillende soorten eenheden. Die werken volgens een soort ‘steen, schaar, papier’ systeem. Het voetvolk is sterker dan de polearms, die sterker zijn dan de ruiters, die sterker zijn dan de boogschutters, die op hun beurt weer sterker zijn dan het voetvolk. Als je eenheid bestaat uit een combinatie van drie groepen krijg je allerlei handige bonussen.

Ravemark: Scourge of Estellion is echt perfect als strategie spel op de iPhone. Het is prachtig, meeslepend en ontzettend leuk om te spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *