Playstation 5 komt uit in November

Alle PlayStation fans kregen deze week goed nieuws, er is namelijk een mogelijke release datum voor de Playstation 5. Als de bronnen het juist hebben zal de console in de 2e week van November uit moeten komen.

In een analyse van VGC wordt aangehaald dat het platform bronnen heeft om de voorlopige releasedatum van de PlayStation 5 te achterhalen. Deze bronnen hebben laten weten dat de console hoogstwaarschijnlijk gepland staat voor een release in de week van 13 november. Normaalgesproken komen next-gen consoles op een vrijdag uit. Het kan dus geen toeval zijn dat 13 november ook op een vrijdag valt.

Helaas is er ook bekend gemaakt dat deze datum niet vast staat en het altijd nog uitgesteld kan worden. Sony heeft in de laatste maanden meerdere keren benadrukt dat de PlayStation 5 niet uitgesteld zal worden door het coronavirus. Toch zijn retailers en ontwikkelaars daar niet zo zeker van. Sony laat keer op keer weten dat dat er geen plannen zijn om de release uit te stellen, hiermee zeggen ze alleen niet dat dit in de toekomst wel kan gebeuren. De verwachting is dat er een groot aantal zoek en vind spelletjes uitkomen voor de nieuwe Play Station 5.

Eerder is al bekend gemaakt dat Microsoft de Xbox ook in november uit laat komen. Er word echter verwacht dat de Xbox een week eerder gereleaset word aangezien Microsoft kosten wat het kost de Xbox eerder wil uitbrengen.