PlayStation 3 verscheept 70 miljoen units

Sinds de lancering in 2006 is de PlayStation van Sony meer dan 70 miljoen keer verscheept. Dat komt mede dankzij de PlayStation Move, de console met bewegingsenssoren. Hiermee concurreert Sony met de Nintendo Wii en de Xbox Kinect.

Met de PlayStation Move bewegingscontroller kun je allerlei spellen spelen, of het nou zang spelletjes, avontuur spelletjes of sport spelletjes zijn. Met zijn gemakkelijke gebruik voegt deze draadloze controller een nieuwe dimensie toe aan je speel-ervaring. Alles wat jij met de controller doet wordt direct in HD op het scherm weergegeven. In combinatie met de PlayStation Eye-camera kan jij je stem en lichaam gebruiken om te bepalen wat in de games gebeurt.

Van deze console zijn al 15 miljoen exemplaren verkocht, wat bijdraagt aan de 70 miljoen waar we het zojuist over hadden. Dat is een behoorlijk aantal. Maar Microsoft heeft onlangs ook al aangekondigd dat ze meer dan 70 miljoen Xbox 360 consoles verkocht hebben. De echte winnaar blijkt de Wii te zijn, met meer dan 100 miljoen verkochte units. Dit kan wellicht komen doordat de Wii goedkoper is dan bijvoorbeeld de PlayStation 3.

Ondanks de indrukwekkende sales maken de console fabrikanten zich op voor de volgende generatie systemen. Stilstand is immers achteruitgang, dat geldt ook voor deze industrie. De Nintendo Wii U komt aan het einde van deze maand uit in Europa. Microsoft en Sony hebben nog geen officieel aangekondigd dat ze een nieuwe Xbox of PlayStation 4 gaan uitbrengen.

Al bestaan er wel een aantal geruchten over een eventuele PlayStation 4. Die zal hoogstwaarschijnlijk niet zo gaan heten, aangezien de Japanners vier als een ongeluksgetal beschouwen. Dit komt doordat hun woord voor ‘vier’ bijna hetzelfde klinkt als hun woord voor ‘dood’. Hoe de PlayStation 4 dan wel komt te heten is nog niet bekend.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *