Nog een Final Fantasy XIV zou einde Square Enix betekenen

Naoki Yoshida heeft toegegeven dat de toestand van het spel hem al zorgen baarde voordat het in de winkels lag.

De producent en directeur van de hernieuwde Final Fantasy XIV, Naoki Yoshida, zei dat een soortgelijke fout rampzalige gevolgen zou kunnen hebben voor Square Enix.

Het Massive Multiplayer Online game gedeelte van de populaire franchise werd geconfronteerd met scherpe kritiek vanuit de game industrie. Square Enix probeert nu één van hun meest waardevolle merken te redden.

‘’We zullen niet nog zo’n fout maken als met Final Fantasy XIV,’’ zei Yoshida.

‘’Als dat wel zo was, zou het net zo goed het einde van het bedrijf kunnen betekenen.’’

Yoshida werd laat betrokken bij de productie van het spel, maar gaf toe dat hij al zijn twijfels had voordat hij bij het team kwam. ‘’Toen ik hoorde dat verkocht zou worden zoals gepland dacht ik ‘dit gaat vast een grote fout worden’,’’ zei hij.

Yoshida geeft de schuld aan het feit dat ze probeerden een nieuwe richting te geven aan Final Fantasy XI, in plaats van te leren van andere Massive Multiplayer Online games.

‘’Ze probeerden alleen maar iets te maken wat compleet anders was dan Final Fantasy XI en daarom zijn ze geëindigd met helemaal niets.’’

‘’Ze hadden moeten zeggen, ‘Hier, ga World of Warcraft maar een jaar spelen’. Want behalve als je een genie bent kun je niets nieuws laten ontstaan uit niks.’’

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *