Nintendo nu ook in games voor mobiel

Vorige week dinsdag kondigde Nintendo aan dat het bedrijf een samenwerking aangaat met het Japanse mobiele gaming bedrijf Dena.

Nintendo natuurlijk bekend van games zoals Mario en consoles zoals de Wii.

https://www.youtube.com/watch?v=ibVJr7tpvQ4

Dena exploiteert het Mobage platform evenals verschillende andere online gaming en social media producten.

De bedrijven zullen ¥ 2,2 miljard aandelen kopen in het andere bedrijf als onderdeel van de deal.  Na de deal heeft Nintendo een 10 procent belang in Dena en heeft Dena een 1,2 procent belang in Nintendo.

Tegelijk met deze aankondiging werd bekend dat er een nieuw online lidmaatschap wordt ontwikkeld ter vervanging van Club Nintendo. Hierbij zullen de gebruikersaccounts gekoppeld kunnen worden aan de verschillende apparaten waaronder pc, mobiel, 3DS en Wii U.

Bij Nintendo verwachten (hopen) ze dat de verkoop van games voor de smart devices niet ten koste zal gaan van de verkoop van traditionele gaming consoles.

De move van Nintendo is opmerkelijk. Jarenlang werd de boot afgehouden ondanks aandringen van de markt en financiële analisten. Nu is het afwachten in hoeverre Nintendo succesvol zal zijn met de games voor de mobile devices en of het niet het einde betekend voor de traditionele business.