Nieuwe Tomb Raider heeft speelduur van 12 uur

Tomb Raider fans staan al te popelen voor de nieuwe reboot die begin maart van volgend jaar uitkomt. Ondertussen zijn er wat verrassende nieuwtjes aangekondigd via Twitter.

Karl Stewart, de global brand director van Crystal Dynamics, heeft op Twitter een aantal Tomb Raider vragen beantwoord. Stewart beloofde dat het spel 12 tot 15 uur zou duren om uit te spelen. Dat ligt maar net aan de manier waarop het spel gespeeld wordt. Dit is goed nieuws aangezien 12 uur de perfecte speellengte is voor een verhaallijn modus met alleen een single player optie. Op de vraag of er nog plotwendingen in het spel zullen zitten antwoordde Stewart dat Crystal Dynamics dol is op zulke dingen.

De nieuwe Tomb Raider blijft dicht bij de oorsprong en er zullen hoogstwaarschijnlijk easter eggs en verwijzingen naar de originele Tomb Raider games in zitten. Er zullen ook genoeg schatten en artefacten te vinden zijn op het mysterieuze eiland. Ook bevestigde Stewart dat er veel verborgen kamers en bijverhalen zullen zijn. Daarover komen we deze maand nog meer te weten.

Helaas zal het hoofdpersonage Lara Croft voor de allereerste keer niet in staat zijn te zwemmen in het spel. Stewart heeft gezegd dat ze wel KAN zwemmen, maar dit niet zal doen. Wat een beetje raar is. Ook jammer is dat haar health vanzelf terugkeert, zoals in de Uncharted spellen. Lara heeft hiervoor altijd medipacks gebruikt om haar health terug te krijgen, en aangezien dit spel een survival game is wordt het alleen maar minder realistisch, helaas.

Stewart heeft ook bevestigd dat er een vervolg zal komen als dit spel succesvol is. Van al dit nieuws is het meeste positief, behalve dan dat het lijkt alsof ze Uncharted steeds meer aan het na-apen zijn. Dat is best begrijipelijk aangezien Uncharted veel succes heeft, maar Tomb Raider moet opvallen als het serieus wil worden genomen door de fans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *