Nederlandse uitgever lanceert casual game “Inspector Magnusson – Murder on the Titanic”

100 jaar na het vergaan van de Titanic lanceert Denda Games een zoek en vind spel dat zich afspeelt op het wereldberoemde schip.

“Inspector Magnusson – Murder on the Titanic” is een zogeheten “avontuur spel”.

Avontuur spelletjes zijn dé manier om vanuit je luie stoel een uitdagende reis te maken. Je wordt op verschillende manieren getest, omdat er veelal elementen van zoek en vind, puzzel en strategie spellen in verwerkt zitten. Je kruipt in de huid van het hoofdpersonage en gaat op onderzoek uit. Vaak staat er veel op het spel. Avontuur spellen vragen eigenlijk geen fysieke uitdagingen van het hoofdpersonage. Er hoeven geen wapens afgevuurd te worden of wat dan ook. Alles draait om het ontdekken van gebieden en het oplossen van puzzels. Daarom zijn deze spellen uitermate geschikt voor jong én oud.

Tijdens de noodlottige nacht van 14 april, 1912, wordt diep binnenin de Titanic het lichaam van kolenstamper Charles Taylor gevonden. Hij is het slachtoffer van een smerige moord. Kapitein Smith huurt de gerenommeerde Zweedse wetenschapper en voormalig politie-inspecteur Professor Jakob Magnusson in om het onderzoek te leiden. Maar wanneer de Professor het spoor van de moordenaar door het beroemde schip volgt, komt een duistere samenzwering aan het licht. Het slachtoffer was geen gewone arbeider, en zijn moord slechts het begin van een nog grotere misdaad.

Je kunt avontuur spelletjes indelen in vier subgenres. Het eerste subgenre heet ‘’tekst avonturen’’. Hierbij draait alles om het geven van commando’s via je toetsenbord. Het hele spel wordt gespeeld zonder afbeeldingen of andere grafische ondersteuning. Er is alleen tekst zichtbaar. Bij het tweede subgenre, ‘’grafische avonturen’’, gaat het juist om de interactie met de omgeving. Hierbij is het vaak de bedoeling dat je voorwerpen aanklikt om zo verder te komen. Het derde subgenre zijn de ‘’puzzel adventures’’. Logica gebruiken om problemen om te lossen staat bij deze spellen centraal. Het verhaal wordt aan elkaar gebreid door allerlei puzzels. Het vierde en laatste subgenre is de ‘’visuele roman’’. Het gaat hierbij voornamelijk om interactie met andere personages. Vaak hebben deze spellen verschillende verhaallijnen en eindes, het ligt er allemaal maar net aan welke keuzes je maakt tijdens het spelen. Dit soort spellen is mateloos populair in Japan. Zeventig procent van de verkochte PC games in Japan heeft deze stijl.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *