Nederlandse startup Utomik wordt de Netflix/Spotify dienst van de game-industrie.

Het in september 2014 opgerichte bedrijf Utomic wil onbeperkt spelen van games gaan aanbieden voor een tarief van $ 9.99 per maand.

https://www.youtube.com/watch?v=H9EduM1e_9k#t=11

Dit concept lijkt op het concept van Netflix en Spotify die het kijken van films/ tv series en luisteren naar muziek voor een vast maandelijks tarief aanbieden. Het betreft hier overigens uitsluitend PC games, op dit moment zijn er nog geen aanwijzingen dat de technologie ook gebruikt gaat worden voor XBOX en/of Playstation games. Er zijn tot dusverre 80 games gecontracteerd en er vinden onderhandelingen plaats met verschillende partijen om het aantal games verder uit te breiden. Naast het Nederlandse kantoor in Eindhoven hebben ze ook een vestiging in, het centrum van Silicon Valley, Palo Alto, Californië.

Utomik gebruikt hiervoor nieuw ontwikkelde streaming technologie die ervoor zorgt dat je snel kunt beginnen met het spelen van een spel . Utomik beweert dat de door haar gebruikte techniek het mogelijk is om tot 100 keer sneller een game te starten en opzichte van de bestaande streaming diensten. Op dit moment vinden de Beta testen plaats. De releasedatum is nog niet bekend gemaakt.