Kwartaalcijfers Activision Blizzard beter dan verwacht

De cijfers van Activision Blizzard over het eerste kwartaal 2015 zijn beter dan verwacht. Over het eerste kwartaal 2015 werd een omzet gerealiseerd van $ 1.278 miljoen ten opzichte van $ 1.111 miljoen in het eerste kwartaal 2014.

Volgens de CEO van Activision Blizzard, Bobby Kotick, is een van de belangrijkste redenen voor dit succes aantrekkelijk zijn als werkgever om zo getalenteerde en gedreven werknemers aan te kunnen trekken en te kunnen behouden voor het bedrijf. FORTUNE heeft Activision Blizzard opgenomen in haar lijst van de 100 meest aantrekkelijke werkgevers.

De games Destiny en het kaartspel Hearthstone; Heroes of Warcraft hebben gezamenlijk meer dan 50 miljoen geregistreerde spelers en hebben tot dusverre meer dan $ 1 miljard omzet gegenereerd.

De franchise Call of Duty: Advanced Warfare staat sinds de lancering van een half jaar geleden op nummer 1 van de best verkochte games in Noord Amerika en Europa.

Op basis van de cijfers over het eerste kwartaal en de verwachting voor de komende 3 kwartalen is de verwachting voor heel 2015 naar boven bijgesteld tot een omzetniveau van $ 4.250 miljoen.