Het nieuwe kinderfeestje

 

De tijd van speurtochten en thema feestjes is nog lang niet voorbij. Maar tegenwoordig worden verjaardagen van kinderen steeds origineler gevierd. Wat dacht je van een potje lasergamen of een rotswand beklimmen? Of een volledig professionele fashion shoot compleet met make-up artiesten en catwalk les? Niets is ouders te gek als het gaat om hun kids. Weer iets nieuws, waar niet alle ouderen het mee eens zullen zijn, is het LAN party kinderfeestje.

Voordat we het hier over kunnen hebben, zullen we eerst uitleggen wat LAN party’s nou eigenlijk zijn. Als een groep mensen voor de lol bijeen komt en hun computers aansluit op elkaar, dan noem je dat een LAN party. Computers moeten dus zelf meegebracht worden en de aansluiting daarvan moet tijdelijk zijn. Hiermee onderscheiden LAN party’s zich van bijvoorbeeld internetcafé’s. Wat er voornamelijk gedaan wordt tijdens zo’n LAN party is het spelen van computerspellen. En dat dan tegen elkaar. In sommige gevallen is het een heuse competitie en kunnen er zelfs prijzen mee verdiend worden. Niet alleen het gamen staat centraal, maar ook het sociale aspect van de bijeenkomst. Het is een gezellige aangelegenheid. Deze LAN party’s kunnen al georganiseerd worden vanaf twee mensen, maar soms zijn er wel meer dan duizend mensen aanwezig. Er bestaan zelfs LAN party’s die zich in de buitenlucht afspelen, in combinatie met kamperen. Het duurt namelijk vaak langer dan één dag.

Nu heb je ook bedrijven die dit in de vorm van kinderfeestjes hebben gegoten. Er kunnen gezamenlijk race spelletjes, strategie spelletjes en nog veel meer andere games gespeeld worden. Zolang het maar multi-player games zijn. Het spelen van die spelletjes kan worden aangevuld met leerzame lesjes over het gebruik van de computer. Zo wordt het feest toch nog een beetje pedagogisch verantwoord. Iets wat veel ouders vast een fijne gedachte vinden. Bij één van de bedrijven is het mogelijk om het LAN feestje thuis te houden, maar ook op locatie in een groot tuinhuis. Verder heeft dat bedrijf vijf computer te leen, wat ook handig is.

Ouders en opvoeders hebben meestal toch liever dat hun kroost actief en gezond bezig is. Of LAN party kinderfeestjes een grote hit zullen worden is dus nog maar de vraag. Misschien een slim idee om de Nintendo Wii erbij te betrekken, zodat computerspelletjes en beweging met elkaar gecombineerd worden. Maar ja, in dat geval kun je net zo goed weer terug naar het lasergamen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *