Google verkoopt eigen game develop studio.

Google heeft bekend gemaakt zijn eigen game studio te sluiten, de studio maakte exclusief games voor de gamestreamingsdienst Stadia.

Het gaat om de sluiting van de game studio, Stadia games en entertainment. Het opvallende is dat de studio echter nog geen game heeft gemaakt voor deze gamestreamingsdienst. De studio had vestigingen in Los Angeles en Montreal en had zo’n 150 ontwikkelaars in dienst.

Google geeft echter aan dat de sluiting meer een soort koerswisseling is, topman Phil Harrison zegt dat het door ontwikkelen van achterliggende Stadia-technologie nu meer de focus heeft. Google heeft plannen om met meer externe game ontwikkelaars te gaan werken, om op die manier ook hun games naar het platform te krijgen. Google wil hiermee een bedrijfstak creëren voor de lange termijn. Google zet echter niet alle 150 ontwikkelaars op straat, het hoofd van de studio geeft aan dat alle werknemers worden geplaatst bij andere afdelingen binnen het bedrijf.

Stadia kwam tegen het van eind 2019 beschikbaar. Het platform maakt creëert de mogelijkheid om games via Chrome, en de Chromecast op verschillende smartphones te spelen zonder ze eerst te hoeven downloaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *