Gameontwikkelaar Angry Birds schrapt 130 banen.

Rovio, het Finse bedrijf bekend van het spelletjes Angry Birds gaat 130 banen schrappen om tot een simpeler structuur van het bedrijf te komen.

Opmerkelijk nieuws omdat vorig jaar nog 300 nieuwe medewerkers aangenomen zijn. De nieuwe structuur zou tot een hardere groei moeten leiden. Op dit moment maakt Rovio nog wel winst. In 2013 werd er een nettowinst gerealiseerd van € 26,9 miljoen hetgeen echter bij een stabiele omzet van ruim € 150 miljoen meer dan een halvering was van de winst van 2012 (€ 55,5 miljoen).

Rovio is in belangrijke mate afhankelijk van het door haar ontwikkelde spel Angry Birds. Het spel is gratis te downloaden. De opbrengsten voor Rovio zitten in de verkoop van advertenties en in het verkopen van extra features en figuren binnen het spel Angry Birds. Nieuwe, succesvolle spelletjes laten nog op zich wachten.

Of de in 2012 aangekondigde beursgang van Rovio belemmerd wordt door dit nieuws is nog niet duidelijk. Het beursklimaat is goed voor games ontwikkelaars maar de markt is, na de teleurstellende IPO’s van Zygna en King Digital Entertainment, terughoudend ten aanzien van bedrijven die afhankelijk zijn van één succesvol spel.