Finse game industrie vorig jaar met 57% gegroeid

Het Scandinavische land voorspelt dat ze tegen 2020 één miljard waard zijn en vijfduizend werknemers erbij hebben gekregen.

Volgens een rapport van de International Game Developers Association is de Finse game industrie in 2011 met 57% gegroeid.

De game sector is tot een waarde van 165 miljoen gegroeid en lijkt niet af te zwakken, dankzij het blijvende succes van Angry Birds en Supercell. Die Finse ontwikkelaar heeft recentelijk onthuld dat ze een half miljoen dollar per dag genereren dankzij hun titel ‘Clash of Clans’.

Het doel van de sector is om over acht jaar 6,500 werknemers in dienst te hebben.

De indrukwekkende groei van de Finse game industrie is deels te verklaren door de stijging van mobiele games. Een aantal van de studio’s heeft geprofiteerd van dat grote succes.

De directeur van Supercell heeft laatst gezegd dat hij optimistisch is over hoe de Finse ontwikkelingssector zich de laatste jaren heeft kunnen uitbreiden. En hij verwacht dat dit zich in de komende jaren zal doorzetten.

‘’Wat echt het volle potentieel van onze industrie heeft ontketend zijn de geweldige nieuwe gaming platforms, de smartphones en de tablets,’’ zei hij.

‘’Die zeldzame creatieve en technische talenten worden nu georganiseerd in zeer sterke teams en bedrijven in Finland. Dus je kunt in de komende jaren meer goede games en game bedrijven verwachten van Finland.’’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *