Fifa 21 Ajax

FIFA 21 een goede release of slechts een vernieuwde versie?

Op 9 Oktober was de game voor iedereen speelbaar en konden we eindelijk de game zelf ervaren en spelen. Op het eerste oog lijkt de game veel veranderd maar als je goed kijkt is het ook veel van hetzelfde.

Gameplay

De gameplay is wel veranderd maar toch is het weer veel van hetzelfde. Het dribbelen is zeker uitgebreid en voelt veel soepeler en dynamischer maar het verdedigen is nog steeds te lastig in verhouding met het aanvallen. Hierdoor is dus bijna elke wedstrijd een waar doelpunten festijn, dit maakt het ook niet heel realistisch. Wel is het leuk om te spelen en zit er een goed tempo in het spel. De nieuwe toevoeging dat je je mede spelers een loop actie kan laten maken lijkt tot nu toe niet iets wat veel gebruikt gaat worden. Het lijkt er dus op dat het Game development team wat steken heeft laten vallen.

FIFA Ultimate team

De best lopende spelmode van de game leek op het eerste gezicht veel veranderd maar naar een paar uurtjes spelen kom je er als speler al snel achter dat er niet veel veranderd is. Waarom zou de ontwikkelaar EA ook, alleen in 2019 heeft de game mode Ultimate al een totale omzet van 2,3 Miljard behaald. Er zijn echter wel een paar positieve veranderingen. Zo is Ultimate team nu ook te spelen in Co-op modus. Ook heeft de ontwikkelaar de conditie kaarten in Fut geschrapt. Waar je vroeger om de 2 a 3 wedstrijden je hele team een conditie kaart moest geven hoeft dat nu niet meer. Dit is een welkome verandering en het maakt de game ook een stuk eerlijker. Het menu van FUT is wel op de schop genomen. Op het eerste oog lijkt het vrij onduidelijk maar als je er even mee speelt is het een positieve verandering.

Carrière Mode

De Carrière bleef de afgelopen versies van FIFA erg achter en was hoog nodig aan vernieuwing toe. Nu heeft EA eindelijk meer tijd gestoken in de game mode waar het vroeger allemaal mee begon. De vernieuwde versie is veel meer gericht op de ontwikkeling van de spelers en hun vaardigheden. Zo kun je zelf instellen wat voor speler je van iemand wil maken via het ontwikkelingsplan. Ook zijn de transfers realistischer gemaakt en kan je zelf vooraf bepalen hoe realistisch en streng je je carrière laat verlopen. Ook is het simuleren van de wedstrijden verbeterd zo kan je zelfs nog wisselen tijdens de simulatie. Ook kun je zelf nog de controller vastpakken als het mis blijkt te gaan om het tij te laten keren. Hiernaast zijn er trainingsdagen toegevoegd tussen de wedstrijden waardoor je de scherpte van je spelers kan beïnvloeden. Hoe scherper je speler is hoe beter hij zou spelen.

Volta

Volta lijkt een game mode die vele spelers tot nu toe aan de kant laten liggen. In de game mode is wel een verhaallijn toegevoegd het idee was goed de uitwerking daar in tegen was wat minder. De verhaallijn zou je zeker niet omver blazen. Ook volta kan sinds dit jaar in co-op modus gespeelt worden.

Over het algemeen gezien is de game dus positief veranderd echter heeft EA hier en daar wel wat steken laten vallen. De gameplay is positief vernieuwd en word hopelijk nog iets realistischer gemaakt in een van de titel updates. Om de vraag te beantwoorden of het een goede release was of slechts een vernieuwde versie. Moeten we eerlijk zeggen dat het er een beetje tussenin zit. Kom je voor de carrière dan is het een goede release. Ben je echter een Volta of Fut liefhebber dan kunnen we zeggen dat het een goede vernieuwde versie is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *