De nieuwste Modern Warfare 3 update scheidt legitieme spelers van valsspelers

Modern Warfare 3 is misschien niet compleet verlost van valsspelers op de PC, maar de ontwikkelaar Infinity Ward is wel stappen aan het ondernemen om de valsspelers te scheiden van de mensen die zonder cheats spelen.

De nieuwste MW3 PC patch (1.19)  bevatte een aantekening waarin staat, ‘’beveiligingsmaatregelen zijn toegevoegd om te voorkomen dat onze legitieme spelers in aanraking komen met spelers die bekend staan als valsspelers en hackers.’’ Dit zou goed nieuws moeten zijn voor iedereen die nog steeds deze PC titel speelt.

Binnen de eerste 24 uur van de release van de PC versie van Black Ops 2 hadden spelers al de aanwezigheid van valsspeel-software gerapporteerd. Deze zogenaamde ‘aim bots’ zorgen ervoor dat de speler automatisch en/of gericht kan schieten, wat niet eerlijk is tegenover de rest van de spelers. Dit laat zien dat er mensen zijn die de Call of Duty titels zo snel mogeliijk proberen te hacken. Als deze uiteindelijk niet kunnen worden gestopt zou de ontwikkelaar Treyarch misschien zo’n zelfde systeem kunnen implementeren, als ze dat al niet gedaan hebben.

Rockstar Games hebben iets soortgelijks gedaan met Max Payne 3 door een ‘’cheater pool’’ te creëren die alle bekende valsspelers in één playlist zette en ze zo gescheiden hield van de andere spelers.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *