De nieuwe Mass Effect zou zich kunnen afspelen voor de trilogie

De executive producer van de Mass Effect serie, Casey Hudson, heeft via Twitter aan fans gevraagd of ze meer geïnteresseerd zijn in een spel dat plaatsvindt voor of na de trilogie.

Hudson had daarvoor al getweet dat het team begonnen was met kijken naar een nieuwe Mass Effect titel, maar had niet specifiek verklaard dat het om Mass Effect 4 ging.

Dat ‘Mass Effect 4’ de officiële titel gaat worden, wordt steeds minder waarschijnlijk nu dat Hudson het idee omarmt dat de nieuwe Mass Effect titel voor de trilogie gaat plaatsvinden.

Misschien is het wel het beste zo, aangezien Mass Effect 3 een redelijk afgerond einde had. Zelfs als het einde iets te wensen over hield werd dat alsnog opgelost door een extra scene die naderhand werd uitgebracht.

Maar een spel dat zich afspeelt in het verleden van de serie kan misschien gaan botsen met het bestaande verhaal. We weten immers al hoe het menselijke ras begonnen is aan de Mass Effect serie.

Een spel dat zich daarentegen af gaat spelen na de trilogie krijgt te maken met Mass Effect 3’s verschillende eindkeuzes, die allemaal een andere impact hadden op het heelal.

Dit is niet de eerste keer dat de ontwikkelaar BioWare hun fans gevraagd heeft hoe ze over het volgende Mass Effect spel denken. Maar als de ontwikkelaar nog niet eens heeft gekozen voor een tijd waarin het spel zich afspeelt laat al weten dat de ontwikkeling van het spel nog in de kinderschoenen staat.

Wat we al wel kunnen verwachten van de nieuwste Mass Effect is dat ze respectvol zullen omgaan met het erfgoed van de vorige drie games, maar toch nieuwe richtingen zullen gaan verkennen qua gameplay en verhaallijnen. Natuurlijk blijven de belangrijkste pilaren van de franchise overeind, zoals de verschillende alien rassen, het grote sterrenstelsel en natuurlijk de rijke, filmachtige vertelling van het verhaal.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *