Cyberpunk 2077 geen succes maar een grote teleurstelling.

Cyberpunk 2077 zou eerst uitkomen op 16 April 2020, na het uitstellen van de game naar 10 December, door onder andere het corona virus moesten de fans nog wat langer wachten. De game had hoge verwachtingen maar na de release eerder deze maand is de game een grote teleurstelling.

Pc gamers zijn echter niet teleurgesteld en hebben een goed werkende game, maar wat is er dan misgegaan op versie voor de Playstation 4 en de Xbox One? Niet lang na de release van de game heeft Sony aangekondigd de game niet meer te verkopen op de online store, door de vele klachten van gamers. De game zou namelijk onspeelbaar zijn. Voor vele gamers is dit mosterd na de maaltijd, ze vragen zich namelijk af hoe de game überhaupt door de controles van Sony en Microsoft zijn gekomen. Iets wat gamers na een aantal speeluren al hebben geconstateerd is blijkbaar niet opgevallen door de experts bij Sony en Microsoft. Daarnaast vragen de fans zich af hoe de ontwikkelaar een game in deze staat sowieso durft te verkopen.

De ontwikkelaar CD Projekt heeft er een zooitje van gemaakt. Hoewel de game op een high-end pc in elk geval speelbaar is, zat ook die versie op het moment van recenseren barstensvol visuele problemen. Vijanden die aan en uit knipperden, personages die gingen zitten op stoelen die er niet waren, personages die waren bevroren, dom gedrag van voetgangers, tussenfilmpjes waarin voorwerpen verdwenen en verschenen. Het is bijna te veel om op te noemen. Wat misschien nog wel het ergste is, is dat de game regelmatig crashed op consoles en dat de framerate vaak onder de 10 ligt.

Het vertrouwen in de ontwikkelaar is compleet weg. Dit is geen fout of meerdere fouten dit is het bewust uitbrengen van een game die nog niet af is. Ze hadden als belofte: Available when it’s done. Maar die heeft de ontwikkelaar zeker niet waargemaakt. Ze gaven als reden dat dit is wat je krijgt als je een nieuwe game op een zeven jaar oude console speelt. En met deze uitspraak is er alleen nog maar minder sympathie voor de uitgever, naast het feit dat hij zich hier compleet belachelijk mee maakt. Want andere ontwikkelaars is het namelijk wel gelukt. Kijk naar bijvoorbeeld naar Assinss Creed Valhalla, GTA 5, en Watch Dogs.  En om dan te zeggen dat je het spel maar niet moet kopen op de console waar hij voor is verschenen, is pure waanzin.

Of de ontwikkelaar nog met een oplossing komt is de nog de vraag, ook moet nog blijken of deze game publishing fouten met een update verholpen kunnen worden. De hoop is er in ieder geval niet meer, een game met zoveel fouten zou eigenlijk nooit uitgebracht mogen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *