Call of Duty: Advanced Warfare

De nieuwe Call of Duty: Advance Warfare is vandaag uitgekomen. Fans van dit populaire spel kunnen haast niet wachten tot de winkels openen. Volgens marktgegevens lopen de pre-order sales echter fors achter bij de eerdere versies van Call of Duty en andere nieuwe games zoals bijvoorbeeld de onlangs geïntroduceerde nieuwe game van Activision: Destiny. De eerste 24 uur na de release op 9 september genereerde Destiny meer dan $ 325 miljoen.

call of duty advanced warfare

Goedkoop is de nieuwe Call of Duty niet, de goedkoopste uitvoering is voor ongeveer € 57 aan te schaffen bij de verschillende aanbieders. In Amerika wordt ongeveer hetzelfde bedrag gevraagd, maar dan in dollars. De nieuwe versie is ontwikkeld door Sledgehammer Games (eigendom van Activision Blizzard) en wordt uitgegeven door Activision. Het is de bedoeling dat Sledgehammer Games elke drie jaar met een nieuwe versie van het spel uitkomt.

Wat kunnen de spelers verwachten aan nieuwe ontwikkelingen.

De belangrijkste verandering ten opzichte van de oudere versies is de introductie van een exoskelet die je als speler draagt. Volgens de kenners moet je alleen al hier om het nieuwe spel direct kopen. De exo-suit voegt een volledig nieuwe dimensie aan het spelen toe. Het maakt het mogelijk om als het ware dubbel te springen, tijdelijk (vrijwel) onzichtbaar te zijn, er is sprake van een verhoogde snelheid en genezing van verwondingen treed sneller op. Dit alles heeft veel invloed op het spel, zowel binnen de singleplayer als ook binnen de multiplayer variant. Het spel wordt al met al een stuk verticaler, je moet nu ook meer op de daken letten.

De marketingcampagne heeft een vermogen gekost. In de live action trailer spelen echte acteurs , waaronder Taylor Kitsch, bekend van John Carter. De trailer is geregisseerd door niemand minder dan Peter Berg, bekend van de films Battle Ship en Hancock.

In het spel heeft de bekende acteur Kevin Spacey een prominente plek als Jonathan Irons de grote baas van Atlas Corporation, een high tech, internationale private militaire organisatie. Verder wordt de stem van de speler geleverd door Troy Baker, een Amerikaanse acteur die vooral bekend is van zijn rol als de Joker in Batman: Arkham Origins.

De verwachtingen omtrent de verkopen zijn ondanks de voorzichtige pre-order sales hooggespannen.