Black Ops II brengt in 24 uur 500 miljoen dollar op

Activision’s laatste Call of Duty blijft records breken, ze hebben hun record van vorig jaar (van Modern Warfare 3) verbroken met 100 miljoen dollar.

Call of Duty: Black Ops II genereerde een half miljard dollar tijdens de eerste dag. Activision kondigde aan dat de 24 uursverkoop van Treyarch’s nieuwe Call of Duty game wereldwijd de 500 miljoen had bereikt, volgens doorverkoop informatie en interne bedrijfschattingen.

Black Ops II zeilt langs de afgelopen Call of Duty: Modern Warfare 3, die het voormalig best presterende Call of Duty spel was met 400 miljoen in één dag. Belangrijk om te vermelden is echter dat bij Modern Warfare 3 alleen Noord Amerikaanse en Europese verkoopcijfers gerekend werden, bij Black Ops II werden alle regio’s gerekend. Ook heeft Black Ops II de eerste dag verkoop van de originele Black Ops gemakkelijk ingehaald, de voorganger had namelijk een record van 360 miljoen.

In een verklaring zei Robert Kotick, de CEO van Activision, dat de verkoopcijfers van de Call of Duty franchise de wereldwijde kassaomzet van de Harry Potter en Star Wars franchises nu voorbij zijn gegaan.

Ondanks het succes van Black Ops II is Kotick er niet helemaal gerust op dat het spel in 2013 ook zo goed verkocht gaat worden. Dit vanwege het huidige economische klimaat, zo sprak hij.

Activision Publishing CEO Eric Hishberg voegde daaraan toe dat Call of Duty niet langer alleen maar een product is, maar eerder een jaarlijks wereldwijd evenement.

“Call of Duty is meer geworden dan alleen een product dat mensen kopen, het is een merk waar mensen zich in kopen,’’ zei hij. ‘’En elke november doen we meer dan alleen het lanceren van een game, we trappen een onofficieel maar wereldwijd fenomeen af genaamd het seizoen van Call of Duty.’’

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *