De 10 grootste moneymakers in de games industrie.

Door recente overnames en IPO’s zijn er in de games wereld enkele mensen meer dan rijk geworden. Hieronder treft u een overzicht aan van de grootse moneymakers in de game-industrie.

Markus Persson, 35 jaar, beter bekend als Notch is ‘s werelds nieuwste miljardair na de overname van zijn bedrijf Mojang door Microsoft. Mojang is de games studio die het succesvolle spel Minescraft op de markt heeft gebracht. Door de deal met Microsoft kan Markus Persson bijna $1,8 miljard bijschrijven op zijn toch al imposante vermogen.

Gabe Newell, 51 jaar is de oprichter van Valve Corporation die in 1998 debuteerde met het spel HalfLife. Verder is Valve Corporation onder andere bekend van Steam, een games platform met meer dan 75 miljoen gebruikers. Gabe’s vermogen wordt geschat op $ 1,3 miljard.

Melvyn Morris,58 jaar, chairman van King Digital Entertainment, de ontwikkelaar van Candy Crush is door de IPO goed voor $821miljoen.

Mark Pincus, 48 jaar, medeoprichter van Zynga werd na de IPO van Zynga op 16 december 2011 geschat op een vermogen van $ 2 miljard. Inmiddels is Mark Pincus vanwege de tegenvallende resultaten teruggetreden als CEO bij Zygna en wordt zijn vermogen geschat op een (nog steeds indrukwekkende) kleine $ 800 miljoen.

Riccardo Zacconi,46 jaar, CEO van King Digital Entertainment, $698 miljoen

Jakob Porsér, 36 jaar, is medeoprichter van Mojang en werd door de verkoop aan Microsoft $ 525 miljoen rijker.

Sebastian Knutsson ,46 jaar, mede oprichter en CCO van King Digital Entertainment, $396 miljoen.

Lars Markgren, 46 jaar, mede oprichter en General Manager bij King Digital Entertainment, $203 miljoen.

Carl Manneh, 38 jaar, CEO van Mojang kon door de overname van Mojang $ 200 miljoen bijschrijven op zijn vermogen.

Stephane Kurgan,46 jaar, uit België afkomstige COO van King Digital Entertainment, $168 miljoen.